Kvasinkové infekce


Kvasinkové infekce vznikají při přemnožení kvasinek, nejčastěji Candidy albicans. K tomu dochází v důsledku užívání antibiotik, hormonální antikoncepce, hormonální léčby, užívání analgetik av důsledku stresu a chybného složení stravy obsahující cukr a výrobky z bílé mouky.

Kvasinka se dokáže neuvěřitelně rychle množit, má-li k tomu vhodné podmínky. Vytváří pak vláknité podhoubí, které se pevně zapouští do střevních stěn, čímž dochází k jejich narušení. Touto cestou se dostávají do těla látky, které tam nepatří a mají pro organismus povahu toxinů. Částečky plísní se mohou z narušeného střeva dostat do močového systému do pochvy a močového měchýře. Pokud se léčí jenom pochva, nebo močový měchýř, je to nedostatečné, protože se tyto orgány trvale infikují ze zaplísnění a proděravěného střeva a to jak plísněmi, tak střevními bakteriemi. Tento stav nakonec vyústí do chronického zánětu.

Druhé velké nebezpečí z přemnožení kvasinky spočívá v tom, že kvasinky mají svůj metabolismus přeměňují cukry a škroby na alkohol a aldehydy. Vzhledem k tomu, že krev proudí ze střeva nejdříve do jater, má člověk trpící kandidózou játra ve stavu, jako by denně vypil pohár tvrdého alkoholu. Může pak docházet ik nadprodukci cholesterolu, který devastuje cévní stěny. Přetížená játra se navenek projevuje únavou a ošklivou pletí.

Kandidózy trápí více ženy, protože častěji mají v oblibě sladkosti, berou více hormonů a více léků proti bolesti.
Kromě zmíněných faktorů přispívá k přemnožení Candidy zásadité prostředí v pochvě a okolí. Může se vytvořit delším koupáním v bazénech se silně chlorovou vodou. Také po léčbě různých bakteriálních či jiných poševních infekcí často následuje návrat infekce ve formě svědivého mykotického výtoku způsobeného přemnožením Candidy. Pokud se chcete zbavit gynekologických výtoků a dalších problémů způsobených přemnožením kvasinek, učiňte tato opatření:

1) Vyřaďte z jídelníčku cukr a bílou mouku.
2) Užívejte přípravky pro nasazení příznivé střevní mikroflóry.
3) Současně užívejte sladkovodní řasu Chlorellu , abyste vytvořili maximálně příznivé podmínky pro obnovu žádoucí střevní mikroflóry.
4) Pokud kandidóza vyvolává alergie, vynechte i nejčastější potravinové alergeny mléko, vejce a výrobky z kvasnic, které by mohly Candidu do organismu opětovně zanést jde o kvasnice (syrové), pivo, víno, zavařeniny.

You must be logged in to post a comment Login